Thema kleding (kostuums)

Ik heb kleding/kostuums in verschillende thema’s gemaakt.

Kostuum Amazone
Kostuum Cleopatra
Kostuum Winter
Kostuum Water
Prinsessenjurkje

 

x
Kostuum Amazone

Voor mijn Amazone Kostuum heb ik mijn inspiratie gehaald uit de Griekse Mythologie, namelijk een tv-karakter, Ephiny, een amazone uit de serie Xena.
Het kostuum bestaat uit een halter topje met vetersluiting aan beide zijdekanten, rok met rits met erover een kortere rok en een bolero. Als stof heb ik imitatie suède gebruikt. Verder is het topje, de bolero en de tweede rok versierd met Keltische symbolen en figuren in de kleuren glitterblauw en glitterkoper.

Verschillende zelfgemaakte accessoires (masker, vechtstaf, pijl en boog met pijlenkoker, Gauntlets / Arm bracelets) maken het amazone-kostuum compleet.

Voor de vechtstaf heb ik een houten gordijnroede gebruikt. Met behulp van een houtbrander heb ik Keltische versieringen en afbeeldingen ingebrand in de vechtstaf. De vechtstaf is verder versierd met nepbont, imitatie suède stof en een suède koord.

Het oogmasker is afgewerkt met Keltische symbolen en figuren in de kleuren glitterblauw en glitterkoper. Als extra versiering heb ik kraaltjes en veren gebruikt. De kleur van het masker is koperbruin.

De Gauntlets (soort handschoenen waarbij een gedeelte van de onderarm ook bedekt is) zijn gebaseerd op het kostuum van een tv-karakter, Ephiny, een amazone uit de serie Xena (Griekse Mythologie). De Gauntlets zijn gemaakt van imitatie suède stof en aan de achterkant verstelbaar met rijgveters. Beide Gauntlets zijn versierd met Keltische symbolen en figuren in de kleuren glitterblauw en glitterkoper. Bij de Gauntlets voor de linkerhand is de duim vrij gelaten. Midden op de hand van de Gauntlet voor de rechterhand zit een dolfijnen camee.

x
Kostuum Cleopatra

Voor mijn Cleopatra kostuum heb ik mij laten inspireren door de kleuren van de natuur en de kledingstukken Cleopatra.
Het Cleopatra kostuum bestaat uit een jurk met een gevoerd lijfje, een v-hals en een godet in een contrasterende kleur, een gevoerde cape met arm en pols banden, riem, halssieraad en hoofdsieraad in de vorm van een cobra.
De jurk, de cape, riem, halssieraad en hoofdsieraad zijn gemaakt van bruin en groen satijnen stof.
De achterkant van de cape is versierd met twee om elkaar heen kronkelende slangen, gemaakt van bruine satijnen stof en ogen van rhinestones. Het halssieraad is versierd met bruine edelstenen en sierdraad.

 

x
Kostuum Winter 

Mijn winter kostuum bestaat uit een topje (met een ritssluiting aan de zijkant) met wijd uiteenlopende mouwen, een lange a-lijn rok, een bolero (gevoerd), een sleep en een bonte omslagcape.
Het topje en de rok zijn gemaakt van witte satijn stof, de wijd uiteenlopende mouwen en de sleep zijn gemaakt van blauwe en zilveren organza. De bolero (gevoerd) is gemaakt van wit fleece en de omslagdoek is gemaakt van nepbont.
De rok is aan de voorzijde versierd met ijskristallen in de kleur glitterblauw. De achterzijde is versierd met witte ijskristallen met een blauwglitter randje. De sleep is aan de onderzijde versierd met witte ijskristallen.
De verschillende zelfgemaakte accessoires (oogmasker, armbanden, tiara, handschoentjes) maken het beeld compleet.

De tiara bestaat uit een diadeem waar ik aan elke zijde een mini haarkam heb bevestigd. Zo blijft de tiara makkelijk zitten. Op de tiara zijn 7 ijskristallen in verschillende grootte bevestigd. De ijskristallen zijn gemaakt van lijm en versierd met glitters.

Het oogmasker en de armbanden zijn gemaakt van lijm met een lijmpistool en zijn versierd met glitter en strass-steentjes. De armbanden bestaan uit ijskristallen. Het oogmasker is te bevestigen met een doorzichtig elastiek aan de achterkant en is verstelbaar.

 

x
Kostuum Water

Mijn water kostuum bestaat uit een haltertopje (gevoerd) met vetersluiting aan beide zijkanten, een bolero (gevoerd) met wijd uiteenlopende mouwen, een lange a-lijn rok met daaroverheen een square cirkel rok. Ik heb licht- en donker blauwe satijnen stof gebruikt. Het topje, de mouwen en de vierkante cirkelrok zijn versierd met pailletjes.

x
Prinsessenjurkje

Het prinsessen jurkje voor Koninginnedag (april 2013) heb ik gemaakt voor mijn nichtje Nina van toen ruim 1,5 jaar oud.

Het jurkje is gemaakt van oranje satijnen stof, met een ritssluiting aan de achterzijde. Het lijfje is gevoerd met oranje katoenen stof.

Voor de pof mouwtjes en de extra stukje pof rok heb ik oranje organza gebruikt. Aan de uiteinde van de pofmouwtjes heb ik oranje elastiek bevestigd.