Over Sotalia’s Fashion

De rode draad in mijn creaties zijn de speelse ontwerpen met een twist, geïnspireerd op Ierse en Keltische invloeden, mythologie, sprookjes, mijn eigen fantasie en de natuur. Ik heb plezier in wat ik doe en ik wil met mijn creaties anderen inspireren.

Laat los dat iets altijd mooi moet zijn, of volgens de regels. Niet meer nadenken over wat anderen er wel niet van kunnen gaan denken of vinden. Als klein kind is niets normaal. Je fantaseert, je speelt, je gaat ontdekken. Ontdek als volwassene de wereld door de bril van een kind, geniet van je eigen fantasie. Stap uit je eigen comfort zone van wat normaal is, neem risico’s en probeer iets nieuws.
 “The creative adult is the child who survived”

Foto eigenaar Sotalia's Fashion

Ik ben Ilse Wognum (1982) en ik ben de eigenaar van Sotalia’s Fahion. Na jaren als (markt)onderzoeker werkzaam te zijn geweest, gooide ik een paar maanden geleden het roer om. Nu doe ik waar ik echt gelukkig van wordt, namelijk mooie dingen maken. Ondertussen ben ik alweer een aantal maanden fanatiek bezig met het naaien van kleding en allerlei andere dingen.

Creatief bezig zijn is een rode draad door mijn leven; lekker freubelen en ontdekken. Ik was al op jonge leeftijd bezig met het bedenken, ontwerpen en maken van o.a. een kasteel, huis of lift voor mijn Barbies of voor mijn My Little Pony’s,  van mijn uitnodigingen voor mijn kinderfeestje. Op latere leeftijd ben ik mij meer gaan interesseren voor het grafisch ontwerpen; opmaak en de lay-out van werkstukken, opdrachten en het verenigingsblad van de dansvereniging ESDV Footloose, het bedenken en uitvoeren van aankleding van themafeesten (Kerstgala, sprookjesbal, gemaskerd bal, Halloweendansavond, en griekse godendansavond). Ook tijdens mijn studie  Bouwkunde (Real Estate Management and Development) en in mijn verschillende banen als (markt)onderzoeker komt mijn creativiteit naar voren: o.a. het creatief weergeven van onderzoeksresultaten op basis van harde cijfers.

Later ontdekte ik de wereld van het zelf kleding maken en het zelf maken van thema-kleding. Ik hervond mijn passie om zelf dingen te bedenken, te ontwerpen en te maken en ik kan er nu helemaal in op gaan. Ook het grafisch ontwerpen verwerk ik in mijn kleding door o.a. het ontwerpen en maken van versieringen.

Het creatief bezig zijn was altijd een hobby, maar er is een moment gekomen in mijn leven dat ik toe was om te veranderen. Ik heb heel mijn leven het gevoel gehad dat ik er niet mag zijn; altijd het lelijke eendje en nooit een zwaan. Naar de buitenwereld toe had ik altijd maskers op, om mijn echte ik maar niet te laten zien. Bang voor wat anderen zouden kunnen gaan denken. Ik ben trainingen gaan volgen om sterker en gelukkiger in het leven te staan. Ik heb ervaren hoe het is om echt mezelf te zijn, vrij te zijn zonder alle maskers. Ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben en dat ik er mag zijn.

Na het volgen van deze trainingen, heb ik de keuze gemaakt om een carrière switch te maken. Nu volg ik mijn passie: Creatief bezig zijn, mijn creativiteit delen, en daarbij anderen inspireren. Ik heb enkele jaren hard gewerkt aan het verfijnen en verbeteren van mijn vaardigheden. Ik maak verschillende handgemaakte creaties op het gebied van (vrouwen)kleding, tassen, oogmaskers en sieraden ect. De rode draad in mijn creaties is mijn kenmerkende stijl (speelse ontwerpen met een twist), geïnspireerd op mythologie, sprookjes, mijn eigen fantasie en de natuur.

Ik heb plezier in wat ik doe en ik wil met mijn creaties anderen inspireren.

Sotalia’s Fashion
Burgemeester de Grootstraat 10
5374 GE Schaijk

The Netherlands